Retelistica

Începutul de 2019 a fost cum nu se poate mai rău pentru Orange România, în primele zile ale anului Consiliul Concurenţei anunţând o amendă de 64.91 milioane lei (aproximativ 14 milioane euro) pentru abuz de poziţie dominantă.

„Autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011-2015, operatorul de telefonie a limitat accesul companiei Simplus Invest Srl la reţeaua sa de telefonie mobilă, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către / de către clienţii Orange”, precizau reprezentanţii Consiliului Concurenţei la momentul respectiv.

Orange România nu a fost de acord cu amenda primită de la Consiliul Concurenţei şi a atacat în instanţă această decizie. La mai bine de doi ani distanţă Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat amenda primită de operatorul telecom ca primă instanţă, însă există posibilitate de recurs.

Cel mai probabil vor mai trece încă 1-2 ani până la o decizie definitivă, însă un lucru este destul de clar: toate amenzile acordate de către Consiliul Concurenţei sunt atacate în instanţă şi (bănuiesc) că nu de puţine ori acestea sunt şi anulate.

Sursa: profit.ro