Retelistica

Orange România SA a achiziţionat în 2021 fostul Telekom Romania Communications SA şi deşi în 2022 cea din urmă entitate a fost redenumită Orange România Communications SA, aceasta a continuat să funcţioneze ca o subsidiară a Orange România SA.

Procesul de fuziune a fost mai dificil decât s-au aşteptat cei de la Orange şi iată că după mai bine de 2 ani şi jumătate s-a reuşit aducerea la un numitor comun a tuturor factorilor implicaţi. Astfel, începând cu data de 1 iunie 2024 Orange România SA şi Orange România Communications SA vor deveni una şi aceeaşi companie: Orange România SA. Cu această fuziune dispare şi ultima rămăşită a vechiului Romtelecom.

Prin urmare, conform notificării transmise de către operatorul portocaliu, începând cu 1 iunie 2024 toate contractele încheiate cu clienţii de către fosta entitate vor fi considerate încheiate cu Orange România SA.

În noua structură, 80% din capitalul social va fi deţinut de Orange România SA, iar restul de 20% va fi deţinut de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Procentele vor fi păstrate şi la nivelul dreptului de vot.

Sursa: zf.ro