Orange pregătește câteva schimbări importante la nivel de conducere în perioada următoare. Am extras mai multe informații din comunicat.

🟧 Liudmila Climoc va prelua funcția de CEO al Orange Polonia de la 1 septembrie 2023;

🟧 Julien Ducarroz va fi noul CEO al Orange România de la 1 septembrie 2023.

Este interesant pentru că avem de fapt cu o schimbare de genul post pe post sau CEO pe CEO.

Prezent, trecut și viitor în materie de CEO la Orange România. În mijloc se află Jean Francois Fallacher ce a fost CEO al Orange România între 2011 și 2016

Orange Polonia a avut o cifră de afaceri de 2.81 miliarde dolari în 2022. Spre comparația, Orange România a raportat 1.69 miliarde dolari în aceeași perioadă de timp.

Julien Ducarroz este o cunoștință mai veche, a lucrat în cadrul Orange România în perioada 2007 – 2016 (de la Strategy Director până la Chief Commercial Officer – a coordonat echipele de vânzări, marketing, digital și comunicare de brand), iar din 2016 a fost CEO al Orange în Republica Moldova, iar din 2020 a ajuns pe poziția de CEO al Orange Polonia. Este originar din Elveția și a absolvit Institutul Politehnic Federal Elvețian din Zürich.

Declarația oficială:

“Datorită pasiunii și abilităților sale, Julien a făcut schimbări cu impact în Orange Polonia în timpul mandatului său. În acești ani plini de turbulențe, el a dezvoltat o strategie puternică și a livrat cu succes atât rezultate financiare, cât și comerciale peste așteptări, permițând companiei să crească și să-și consolideze poziția pe piață, în ciuda provocărilor. Îi mulțumesc lui Julien pentru că a condus echipa Orange Polonia cu maximă energie în timpul pandemiei și în mijlocul unui context dificil macroeconomic și geo-politic, generat de războiul din Ucraina. Sunt convinsă că va aborda orice provocări din România la fel de bine“, a declarat Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Vicepreședinte Executiv, CEO Orange în Europa (în afara Franței). “În cei șapte ani de leadership, Liudmila și echipa sa din România au fost protagoniștii mai multor premiere, cum ar fi lansarea serviciilor 5G, dând dovadă de creativitate, entuziasm și resurse nelimitate de energie. Mai important, Liudmila a condus transformarea Orange România dintr-un operator mobil spre unul convergent. Este un adevărat lider și sunt încrezătoare în puterea ei de a conduce compania spre creștere sustenabilă și de a continua misiunea lui Julien în Polonia“, a adăugat ea.

Liudmila Climoc a avut un mandat bun pentru filiala locală a Orange

Liudmila Climoc are o experiență de peste 25 de ani în telecomunicații. A absolvit Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică în cadrul Universității Tehnice din Republica Moldova. Și-a început cariera în cadrul Voxtel pe poziția de consultant vânzări în 1998. A urcat treptat în cadrul companiei până la cea mai înaltă poziție.

A fost CEO al Orange în Republica Moldova din 2008 până în 2016, a preluat mandatul de CEO în România din 2016 ce urmează a-l duce până la 1 septembrie 2023.

Sunt câteva borne legate de mandatul său:

🟠 lansarea primelor servicii convergente pentru clienții rezidențiali + extinderea acoperirii de fibră optică la nivel național;

🟠 a fost achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom și actualul Orange Romania Communications);

🟠 prima țară din grupul Orange în care au fost lansate servicii 5G;

🟠 au fost deschise 2 laboratoare 5G la București și Iași, huburi de inovare pentru comunitatea de cercetare, startupuri și companii;

🟠 a fost lansat YOXO, un abonament 100% digital;

România este una dintre cele mai competitive piețe din Europa și sunt recunoscătoare pentru șansa pe care am avut-o de a construi împreună cu echipa mea atât de multe proiecte inovatoare și de impact, în egală măsură. Sunt încântată să îi urez bun venit lui Julien acasă, în România. Echipa din România are cei mai buni profesioniști de telecomunicații din țară și sunt sigură că sub bagheta lui Julien va atinge noi borne de performanță “, spuneLiudmila Climoc, CEO Orange România.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.