Foto si Video

Fotografii amatori si semiprofesionisti sunt invitati să înscrie imaginile care surprind cel mai bine lumea care îi înconjoară, fie că e vorba de oameni interesanti, locuri unice sau evenimente extraordinare care transformă viata de zi cu zi într-o scenă.

Cele mai creative lucrări înscrise vor câstiga camere foto LUMIX si, în linie cu tema concursului ”Viata e o scenă”, Panasonic va expune fotografia câstigătoare în cadrul unuia din evenimentele sale la nivel european care va avea loc anul viitor.

În perioada octombrie 2011- 31 martie 2012, participantii pot înscrie câte o fotografie pe lună, care să exprime scenele din jurul lor, iar vizitatorii website-ului LUMIX Award vor avea ocazia de a vota imaginile lor preferate lună de lună. Cele mai populare dintre acestea vor fi evaluate de către juriul LUMIX Award, un grup independent format din fotografi profesionisti, regizori si art directori, precum Robert Grischek, Sodja Zupanc Lotker si Enrico Martino. Juriul va alege atât câstigătorii fiecărei luni, cât si pe cei finali, care vor fi anuntati la 31 Martie 2012.

Marele premiu al concursului LUMIX Award va consta într-un aparat foto LUMIX GF3, cea mai mică si usoară cameră sistem LUMIX G, împreună cu un obiectiv Power Zoom LUMIX G X VARIO 14-42mm. În plus, câstigătorul va experimenta personal tema concursului, ‘Viata e o scenă‘, fiind personaj central în cadrul unui eveniment european unde Panasonic va expune fotografia câstigătoare.

Câstigătorului locului al doilea va primi o cameră foto de călătorie LUMIX DMC-TZ20 de 14,1 megapixeli, cu unitate GPS încorporată si înregistrare video Full HD AVCHD. Iar pentru locul al treilea Panasonic a pregătit o cameră foto LUMIX FT3, rezistentă la şocuri, apă si praf, cu unitate GPS încorporată si înregistrare video Full HD AVCHD. Câstigătorii lunari vor primi un print pe supot Plexiglas a lucrării lor.

“Mulţi oameni cred că trebuie să mergi în destinaţii exotice pentru a face fotografii excepţionale, însă viata de zi cu zi oferă scene si evenimente unice. Ediţia de anul acesta a concursului LUMIX Award îsi propune să reflecte tocmai acest lucru. Suntem convinsi că tema competitiei va inspira fotografii creative care surprind viata ca o scenă,” a declarat Sebastian Drawert, Product Marketing Manager, pentru gama LUMIX la Panasonic Marketing Europe.

În fiecare an, Panasonic LUMIX Award celebrează excelenţa în materie de fotografie digitală si le oferă fotografilor amatori şi semi-profesionisti şansa de a-si expune lucrările si de a câstiga popularitate.

Editia de anul trecut a concursului, intitulată Muncă.Viată, a câstigat un prestigious premiu pentru design, la categoria ‘communication design’, ceea ce confirmă încă o dată valoarea lucrărilor înscrise în concurs.

Editia de anul acesta marchează aniversarea a zece ani de la lansarea  LUMIX, populara gamă Panasonic de camere foto digitale.

Pentru mai multe informatii despre competitia  LUMIX Award, sunteţi invitaţi să vizitati: www.lumixaward.com.

Pentru a vedea o galerie a lucrărilor înscrise la editiile anterioare ale concursului puteti accesa link-ul de mai jos:

http://www.flickr.com/photos/panasonic-europe/sets/72157627815749664/

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.