Diverse

Se ştie că europenii sunt pasionaţi în general de sport, foarte mulţi fiind microbişti din tată în fiu. În Europa există numeroase competiţii sportive ce atrag în faţa televizoarelor milioane de oameni, tocmai de aceea companiile media se bat pe ele şi aruncă zeci de milioane de euro pentru a obţine drepturile exclusive de televizare.

S-ar părea că această piaţă atrage şi va atrage din ce în ce mai mult şi platformele de streaming video. În căutarea de a-şi spori veniturile prin atragerea de noi abonaţi, companiile din spatele acestor platforme sunt în stare să liciteze sume impresionante, mai ales că aceste evenimente nu implică costuri de producţie.

Un prim astfel de exemplu important este Disney+, platformă care tocmai ce a achiziţionat drepturile de televizare pentru Europa League şi Conference League în Danemarca şi Suedia pentru următorii 3 ani. Dacă se va dovedi un succes, Disney+ ar putea implementa strategia şi în alte ţări, poate chiar şi în România.

Dacă tot am adus vorba de România, chiar în 2024 am asistat la o decizie similară şi în ţara noastră. Intact Media Grup a achiziţionat drepturile de televizare pentru Formula 1 pe următorii 3 ani (sezoanele 2024, 2025 şi 2026). Toate acestea pentru a promova şi mai mult platforma proprie de streaming video AntenaPLAY, acolo unde abonaţii au acces liber la toată librăria media aferentă curselor de Formula 1.

Este posibil ca în viitor să putem urmări marile competiţii sportive strict pe platformele de streaming video, aspect care ar face şi mai neinteresantă televiziunea clasică.

Via: hdsatelit.com