Software

În toamna anului trecut Meta a lansat abonamentele lunare fără reclame pentru Facebook. Nu că şi-ar fi dorit acest lucru, însă a fost obligată de Uniunea Europeană să facă acest pas.

Din păcate Meta a tratat aproape la mişto solicitarea Uniunii Europene, preţul abonamentului fără reclame fiind ridicol de scump pentru a deveni o alternativă de luată în calcul de către utilizatori. În România dacă vrei să foloseşti Facebook fără reclame trebuie în prezent să scoţi din buzunar 69.99 lei / lună.

Sigur că această atitudine nu a rămas fără consecinţe, oficialii europeni pregătind o serie de constrângeri pentru Meta, inclusiv o amendă.

Pentru a scăpa de această situaţie neplăcută, reprezentanţii gigantului american au luat decizia de a reduce consistent preţul abonamentului la Facebook. Propunerea Meta este de 6 euro / lună, astfel că pentru România am putea asista la o scădere estimativă de până la 29.99 lei / lună. Pentru fiecare profil suplimentar, utilizatorii vor trebui să mai plătească extra câte 4 euro / lună / profil (19.99 lei probabil pentru ţara noastră).

Rămâne de văzut dacă oficialii europeni vor fi de acord cu această propunerea, Meta transmiţând noua listă de preţuri spre aprobare către Comisia Irlandeză pentru Protecţia Datelor.

Sursa: profit.ro