gAuto

În cursul zilei de astăzi a fost lansat oficial Programul Rabla 2024, unul cu un buget total de 1.3 miliarde de lei. Acesta este împărţit astfel:

  • 300 milioane lei pentru Programul Rabla Clasic;
  • 1 miliard de lei pentru Programul Rabla Plus.

Diferenţele la nivel de buget vor creşte de la an la an între cele două programe, în câţiva ani Programul Rabla Clasic urmând a dispărea complet. În curând statul va susţine doar achiziţia de maşini prietenoase cu mediul.

„Ne vom ține de promisiunea făcută: vom lua banii de la Rabla Clasic – adică de la motoarele diesel, de la cele pe benzină și alte tipuri de combustie convențională – și vom muta banii spre Rabla Plus. Este ceea ce se va întâmpla și anul acesta și este ceea ce o să se întâmple și în anii viitori. Trebuie să înțelegem că în câțiva ani, această majorare într-o parte și diminuare în cealaltă parte va însemna că vom finanța la un moment dat doar autoturisme prietenoase cu mediul”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, la lansarea programului Rabla 2024.

Pentru ca viitoarele programe să fie cât mai eficiente, Ministerul Mediului va înfiinţa un grup de lucru format din reprezentanți AFM, reprezentanți ai producătorilor auto locali, ai dealerilor auto și ai societăților de finanțare, grup care va decide caracteristicile programelor din anii următori.

Mai multe detalii despre Programul Rabla 2024 puteţi găsi într-un articol scris săptămâna trecută.

Sursa: hotnews.ro