Diverse

Ştim deja de mult timp că HTC nu o duce deloc bine din punct de vedere financiar şi chiar dacă mulţi au preconizat încă de prin 2015 că va falimenta sau va fi achiziţionată de un alt gigant din industrie, cumva HTC reuşeşte să reziste, iar strategia de viitor pare a se îndepărta de producţia de telefoane inteligente.

Compania taiwaneză crede foarte mult în succesul tehnologiei VR şi chiar dacă nu va renunţa în a produce smartphone-uri, adevăratele investiţii în cercetare – dezvoltare le va face în afacerea de realitate virtuală. Cum HTC nu are bani pentru a face acest lucru, compania îşi vinde o fabrică din Shanghai, China, către Xingbao Information Technology pentru suma de 91 milioane de dolari.

Ochelarii HTC Vive realizaţi în parteneriat cu Valve au un nesperat succes la nivel mondial, chiar dacă preţul cerut este destul de mare. Cum vânzările de smartphone-uri scad de la lună la lună, HTC foloseşte un ultim as din mânecă şi învesteşte într-o tehnologie pe care o consideră de viitor.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: htc
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.