Smartphone

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la lansarea primului iPhone, iar până la prezentarea oficială a modelului aniversar, în presa de specialitate vor apărea mai multe materiale despre începutul unui trend.

iPhone 2G este device-ul care a revoluţionat întreaga piaţă a telefoanelor. Acesta se diferenţia radical de tot ce exista în acel moment printr-un sistem de operare simplu, intuitiv, prin intermediul display-ul tactil prezent pe întrega suprafaţă a terminalului, dar şi printr-un aspect premium complet diferit.

Toţi ştim că iPhone 2G era un smartphone elegant, însă ce s-ar fi întâmplat oare dacă nu era Steve Jobs ? În acele timpuri când CEO-ul Apple căuta să schimbe lumea telefoanelor inteligente, inginerii americani au venit cu foarte multe propuneri de prototipuri pe care Steve Jobs le-a refuzat din diverse motive. Ken Kocienda (fost angajat Apple) a postat o imagine cu 2 astfel de prototipuri refuzate, iar ca o părere personală aş putea spune că arătau groaznic:

Norocul nostru că Steve Jobs a vrut ceva mai bun, ceva care să poată aduce schimbarea. Din păcate Apple a rămas prea repede fără sclipirea de geniu a CEO-ului său, iar anul acesta trebuie să arunce toţi aşii în joc pentru a lansa un device aniversar care să onoreze ambiţia, curajul, talentul şi munca lui Steve Jobs.

Sursa: dailydot.com