Smartphone

Directorul general al eMAG este Iulian Stanciu, iar în Wall-Street.ro a dat un interviu interesant în care a vorbit de motoarele de creștere din ultima perioadă. 

Telefoanele mobile sunt pe primul loc. Piața operatorilor telecom ar fi scăzut de la 70% în 2014 la 55% în 2015, iar șeful eMAG declară că această scădere se datorează subvențiilor mai mici. M-aș hazarda să spun că prețul scăzut al smartphone-urilor este cel ce schimbă paradigma, în contextul în care la mijlocul lui 2015 găsești telefoane cu Android la 150 – 200 – 250 lei.

Știu că eMAG într-o lună a reușit să vândă vreo 4000 de unități dintr-un model UTOK ieftin. Acum observ că în top 5 telefoane mobile cu priză la vânzări se află iPhone 6, iPhone 6 Plus / ambele în versiunea de 16 GB, HTC One M9, iPhone 6 de 64 GB și Samsung GALAXY S6 dual-sim de 32 GB.

Ce procent are eMAG din toată piața de telefoane mobile românească?

Aproximativ 20%. Este o valoare respectabilă în contextul în care 55% merge către Vodafone, Orange, Telekom, Digi Mobil, 20% spre eMAG, iar restul de magazine online și retail se mulțumesc cu 25%. Acum înțelegeți și de ce QuickMobile a crescut spectaculos în ultimii ani (QM – furnizorul la care apelează mai toată shop-urile când își doresc anumite modele de telefoane, neimportate pe canal oficial).

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.