Diverse

Piaţa de food delivery a crescut enorm în perioada pandemiei COVID-19, toate oraşele importante din ţară fiind acoperite în prezent de cel puţin o platformă.

Se pare totuşi că nu toate evoluţiile au fost sănătoase, astfel că de la 1 iunie 2022 compania Just Eat Takeaway a anunţat că renunţă la operaţiunile sale din România. De luna viitoare aplicaţia Takeaway.com va deveni astfel nefuncţională.

Just Eat Takeaway şi-a motivate decizia spunând că „în ultima perioadă, presiunea competitivă, dezvoltarea noastră relativă și penetrarea de ansamblu pe piața livrării de alimente în România au fost insuficiente pentru a susține o afacere sănătoasă. Având în vedere acest lucru, am luat decizia dificilă de a ne opri operațiunile în România. Închiderea acestei piețe ne permite să ne concentrăm pe poziții profitabile sustenabil și de lider pe piață.”

Just Eat Takeaway operează în România prin intermediul firmei Hellohungry S.A., iar la ultimul bilanţ depus în 2020 a avut venituri totale de 36.1 milioane lei şi un profit de 225.946 lei. Tot la nivelul anului 2020 Hellohungry S.A. avea 136 de angajaţi şi datorii de 31 milioane lei.

Via: startupcafe.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.