Porsche 911 R gAuto

Exteriorul noului Porsche 911 R nu anunță prea multe. Pare o versiune normală a celui mai cunoscut model din gama producătorului din Stuttgart, dar uneori aparențele pot înșela. Sub caroseria clasică se ascund unele dintre cele mai noi tehnologii dezvoltate de departamentul motorsport din Flacht.

Constructorul german a dorit ca prin 911 R să aducă un automobil sport pur, ale cărui performanțe se bazează în principal pe o greutate totală redusă. Având de mișcat numai 1370 de kilograme, motorul de 4 litri aspirat natural care oferă 500 de cai putere la 8.250 rpm nu trebuie să se forțeze prea tare. Astfel, performanțele anunțate de Porsche 911 R sunt de-a dreptul impresionante: 3.8 secunde de la startul de pe loc până la 100 de km/h și 323 km/h viteză maximă. Transmisia manuală cu 6 trepte vine și ea în susținerea spiritului mașinii pur sportive.

Porsche 911 R (3)

Cum Porsche nu oferă senzații tari doar în linie dreaptă, 911 R vine cu multă tehnologie și pentru trenul de rulare. Puntea spate poate vira roțile la câteva grade și astfel automobilul pare că se deplasează pe șine, stabilitatea în viraje având mult de câștigat grație acestei soluții tehnice. Diferențialul spate blocabil mecanic va permite cunoscătorilor să controleze exact traiectoria mașinii și prin accelerație.

Jantele ușoare, turnate, cu diametru de 20 inch vin încălțate cu pneuri Ultra High Performance de 245 mm în față și 305 mm în spate. Pentru că performața se măsoară și în dreptul capacității de frânare, Porsche 911 R folosește discuri imense, de 410 mm pentru puntea față și 390 mm pentru cea din spate.

Porsche 911 R (2)

Chiar dacă poate părea extrem, dezvoltat numai pentru circuit, 911 R aduce și câteva elemente practice, utile în viața de zi cu zi. Cel mai important de menționat este sistemul opțional care ridică garda la sol a punții față cu aproximativ 30 de milimetri, prin simpla apăsare a unui buton.

Porsche 911 R (4)

Porsche 911 R este deja disponibil spre comandă, livrările urmând să înceapă din luna mai. Fabricarea este limitată la un număr de 991 de unități așa că poate fi considerat un model de colecție.

Categorii: gauto

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.