Accesorii inteligente

După zeci de articole în presa de specialitate legate de iminenta lansare a inelului inteligent Samsung Galaxy Ring, cele mai noi surse din Coreea de Sud susţin că Samsung a decis să amâne prezentarea acestui device din două mari motive.

Se pare că problema principală este aceea că inelul nu este suficient de comod în purtarea zilnică, dimensiunile sale fiind destul de generoase. Samsung Galaxy Ring ar urma să fie disponibil în patru dimensiuni, însă fiecare dintre acestea este mare deoarece Samsung încearcă să încorporeze toţi senzorii şi toată tehnologia gândită pentru inel.

Iar din aceşti senzori şi tehnologii pleacă al doilea motiv, cel al certificării medicale. Compania sud-coreeană trebuie să obţină pentru Samsung Galaxy Ring o certificare medicală în toate regiunile unde urmează a fi comercializat care să ateste că device-ul este capabil să ofere anumite informaţii medicale cu rol orientativ. Ori aceste demersuri necesită timp.

În teorie Samsung Galaxy Ring ar trebui să vină cu funcţii precum:

  • EKG;
  • măsurare puls;
  • măsurare a gradului de oxigenare a sângelui;
  • măsurarea temperaturii pielii;
  • monitorizarea somnului;
  • numeroase funcţii fitness.

Dacă primul motiv pare plauzibil, astfel că se poate spune că după primele teste inelul nu este foarte comod de purtat pe deget la dimensiunile actuale, cel de-al doilea pare mai mult pueril. Adică Samsung nu a ştiut până acum că are nevoie de certificare medicală ? Un fel de clasicul model românesc al autorităţilor locale luate prin surprindere de zăpadă iarna.

Noile estimări susţin că Samsung Galaxy Ring ar putea fi lansat oficial în al treilea trimestru din 2024, cu livrare concretă abia din 2025.