Falimentul City Insurance a făcut ca prețurile la asigurările RCA să urce de-a dreptul spectaculos.

Am un Chevrolet Cruze cu motor de 1.8 litri, 141 CP, an de fabricație 2011. Am plătit 858 lei pe o asigurare la Omniasig cu decontare directă, perioadă – 1 an.

Dacă aș face asigurarea în acest moment, oferta arată precum în screenshot:

Trebuie să precizez că până acum am fost scutit de accidente de circulație. S-a întâmplat să fie lovită mașina într-o parcare, dar s-a rezolvat pe asigurarea celui vinovat. Am 10 ani de când am dobândit carnetul de șofer (a trebuit să-l preschimb prin august).

Omniasig a crescut asigurarea RCA de la 858 lei în aprilie 2021 la 1416 lei în octombrie 2021. Pentru a ajunge la aceste valori a fost nevoie de jumătate de an și…, falimentul City Insurance. Dacă îmi amintesc corect și aș fi ales Euroins sau City Insurance în aprilie 2021, asigurarea mea cu decontare directă ar fi fost în jurul a 400 – 500 lei, chiar valori mai mici.

Să zicem că ești profesor gradul 1, cu 15 ani vechime în sistemul de învățământ etc. Dacă vrei să-ți faci asigurare la mașină pe 1 an de zile va trebui să lași aproape jumătate din salariu pe o lună. Asta în contextul în care nu discutăm de cine știe ce automobil, nu am un istoric negativ, vârstă peste 35 de ani etc.

Sunt curios cum stau lucrurile în cazul vostru și putem extinde discuția în rubrica de comentarii. Aș face pariu că în aprilie 2022 va fi și mai rău, în sensul în care prețurile s-ar putea să treacă de pragul a 2000 lei (în cazul meu). Dacă pe drumurile ce le fac în mod periodic ar fi transport în comun dezvoltat la nivel de societate civilizată (intervale orare clar definite și respectate), aș renunța la automobil în secunda 2.

De fapt, prețurile umflate acoperă și falimentul City Insurance. Subscripțiile către City Insurance trebuiesc suportate din buzunarul cuiva…

Update: Observ și că numărul de oferte s-a redus, de la 7 – 8 asiguratori spre 4 în comparatorul eMAG

Categorii: gautoopinie

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.