Hardware

Aveţi de gând să vă faceţi un upgrade pentru PC sau chiar pentru laptop ? Dacă aceste îmbunătăţiri se referă la mărirea memoriei RAM sau la achiziţia unui SSD, vă recomandăm să mai aşteptaţi câteva luni. Ofertele de Black Friday se anunţă mai atractive ca niciodată în această zonă.

Se pare că la nivel global există un suprastoc (over stock) de produse bazate pe NAND Flash şi DRAM. Cererea de memorii RAM şi SSD a fost în scădere în contextul pandemiei COVID-19, însă producătorii au continuat să producă la capacitate normală. Pe fondul multiplelor necunoscute din perioada feburarie – martie, marile companii şi-au făcut stocuri hardware pentru o perioadă lungă de timp, astfel că în perioada de după, achiziţiile au scăzut spre minime aproape istorice.

Având în vedere aceste situaţii (suprastoc şi cerere foarte scăzută), analiştii estimează că preţurile memoriilor RAM şi a SSD-urilor vor scădea cu cel puţin 10 – 15% chiar din toamna acestui an, urmând ca scăderea să fie continuată şi în 2021.

Sursa: techspot.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.