Un prieten a primit cadou de la firma unde lucrează un aparat foto pentru sărbătorile ce va să vină de poimâine :). L21 a fost şi unul dintre premiile săptămânale oferite de eMAG în concursul Reţeaua ce s-a încheiat săptămâna trecută.
Nikon Coolpix L21 se individualizează ca un aparat foto entry-level. Datele tehnice relevă:
– senzor CCD de 8 Megapixeli cu rezoluţia maximă a fotografiei de 3264×2448 pixeli;
– zoom optic 3,6x şi digital 4x;
– filmează la rezoluţie VGA cu sunet;
– ecranul are 2,5 inch;
– 168 gr, funcţionează cu două baterii AA. În pachet veţi găsi şi doi acumulatori împreună cu un încărcător dedicat plus un card SD de 2 Gb, cablul pentru conectare de tipul microUSB – usb 2.0, husă;
– memorie internă de 19 Mb şi suport pentru SD card;
Galerie foto cu Nikon Coolpix L21 făcută cu Nokia E5-00:
Mi-a plăcut aparatul celor de la Nikon deşi este la mare depărtare de modelele de top. L-aş descrie ca un entry-level perfect. O să uploadez şi imagini făcute la repezeală cât şi un video. Se descurcă EXCELENT. Dacă aveţi comentarii vă aduc în prim plan preţul de 299 lei (via eMAG). 
Meniul este simplu, nu vă încurcaţi prin el. Are o groază de moduri presetate. În Portrait cel pe care îl fotografiezi trebuie să zâmbească. L-am “păcălit” cu o fotografie anterioară în care subiectul era deja într-un :) prelungit. Easy Mode pentru a capta în viteză. 
Opelul Insignia ce apare în imagini nu îmi aparţine deşi mi-aş dori eu. Urma să meargă la o spălătorie şi praful aştepta să fie îndepărtat. 
Senzorul de 8 Megapixeli este puţin depăşit pentru valorile ce animă aparatele foto din prezent dar pentru o persoană cu un buget limitat şi cunoştinţe minime în fotografiat zic că şi Coolpix L21 devine rezonabil. Un punct pozitiv ar fi dat de prezenţa unui sd card de 2 Gb suficient pentru aproape 800 de imagini (o fotografie are între 1.7 Mb şi 4 Mb la rezoluţia de 8 Megapixeli), vine cu două Duracell dar şi cu încărcător şi doi acumulatori, husă. Pachet complet. :)
Fotografii făcute cu Nikon Coolpix L21:

Video cu Coolpix L21:
Dacă nu se vede chiar bine se datorează faptului că nu a fost procesat integral de YouTube. 

Categorii: nikon

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.