Smartphone

iPhone SE (2020) este un succes deja, chiar dacă mulţi au criticat acest smartphone încă de la prezentare. Se pare că cel mai ieftin iPhone se vinde foarte bine, în Statele Unite ale Americii fiind deja liste de aşteptare destul de lungi.

Telefonul are suficient de multe aspecte pozitive, iar aici aş enumera rapid dimensiunile compacte, hardware-ul de top, conectivitatea completă şi suportul software pe o perioadă lungă de timp. Chiar dacă design-ul este îmbătrânit, principalul călcâi al lui Ahile pe care l-am evidenţiat cu toţii este autonomia. Încă de la lansare, bateria de 1821 mAh nu suna bine deloc, chiar dacă ecranul şi rezoluţia sunt mici.

Apple a început să livreze primele unităţi de iPhone SE (2020), câteva ajungând şi pe masa bloggerilor / vloggerilor. Primele rezultate pe partea de autonomie sunt dezamăgitoare, youtuber-ul Mrwhosetheboss publicând unul dintre cele mai concludente teste. iPhone SE (2020) a fost pus la grea încercare, adică a fost utilizat continuu în browsing, navigare social media, gaming şi redare video şi a rezistat doar 3 ore şi 46 de minute. Adică dacă în general stai mult pe telefon şi eşti un utilizator activ, slabe speranţe să te ţină bateria de dimineaţă pâna seara.

În comparaţie noul OnePlus 8 cu baterie de 4300 mAh şi display FullHD+ la 90Hz era la 61% când iPhone SE (2020) a cedat. În acelaşi timp Samsung Galaxy S20 era la 42%, iPhone 11 Pro la 48%, iar iPhone 11 la 25%.

Într-un alt test comparativ între iPhone SE (2020), iPhone 7, iPhone 8, iPhone XR şi iPhone 11, ultimul iPhone lansat cedează primul.

Şi totuşi există o mică speranţă. Se pare că Apple a optimizat foarte bine consumul de baterie în standby, astfel că iPhone SE (2020) rezistă bine dacă nu este folosit.