Hardware

Dacă săptămâna trecută totul a decurs normal, iată că a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice 2021 s-a lăsat cu nervi şi reclamaţii.

În această etapă s-au putut genera vouchere pentru televizoare, laptopuri sau tablete, astfel că interesul românilor a fost unul uriaş (în special pentru prima categorie). Cine nu ar vrea să îşi cumpere un televizor nou înainte de sărbători cu 500 lei discount (400 lei oferit de AFM şi 100 lei oferit de o parte dintre retaileri) ?

La ora 10:00 când s-a dat startul în a doua etapă, zeci de mii de români s-au conectat simultan pe https://electrocasnice.afm.ro/b/, astfel că site-ul a devenit inaccesibil pentru majoritatea dintre aceştia. Între 10:00 şi 10:08 mulţi nu au putut genera sub nicio formă voucherele, iar după 10:08 a apărut mesajul că bugetul alocat a fost epuizat. Pagina de Facebook a AFM a fost asaltată de români nervoşi care au acuzat proasta organizare.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au confirmat că unii utilizatori au avut probleme în accesarea site-ului şi au declarat că “așteptăm de la STS explicațiile tehnice. Funcționarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut.”

Chiar şi în aceste condiţii au fost generate 33.877 vouchere astfel:

  • 19.183 pentru televizoare;
  • 9.592 pentru laptopuri;
  • 5.102 pentru tablete.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre această sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice, am scris despre modificările sesiunii actuale față de cele din etapele trecute, precum și detaliile complete despre modul în care ne putem înscrie spre a putea beneficia de vouchere.

Nu uitaţi că vinerea viitoare începând tot cu ora 10:00 veţi pute genera ultimele vouchere, cele pentru aparatele de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.