Diverse

În ianuarie 2016 producătorul chinez LeEco anunţa deschiderea a două birouri în India (Mumbai şi Delhi) şi un centru de cercetare & dezvoltare în Bengaluru. La momentul respectiv LeEco afirma că va investi 12 milioane de dolari lunar în această ţară pentru a susţine activitatea filialei.

Din nefericire sfârşitul anului a prins compania chineză într-o gravă criză de lichidităţi pe fondul dezvoltării mult prea rapide, iar acum se chinuie să îşi revină pe linia de plutire. Pentru a face acest lucru LeEco trebuie să reducă foarte mult cheltuielile, iar primii sacrificaţi sunt angajaţii. Presa din India anunţă că LeEco a concediat 85% dintre angajaţii din această ţară şi că sunt şanse foarte mari să închidă complet filiala locală. Printre cei concediaţi se numără şi Atul Jain şi Debashish Ghosh, doi dintre cei mai importanţi directori ai companiei.

Cu siguranţă măsurile extreme de reducere a cheltuielilor vor continua, unele voci afirmând că perioada smartphone-urilor LeEco cu preţ redus a apus.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.