Hardware

MediaTek MT6795 este un procesor octa-core lansat oficial în vara anului trecut, însă până astăzi nu a fost prezentat încă pe niciun device mobil. Procesorul este unul de top şi este destinat terminalelor high-end.

Printre cele mai importante detalii despre acest procesor regăsim: tehnologie pe 28nm, octa-core la 2.2 GHz / 8 nuclee, senzor pentru camera principală de până la 20 Megapixeli, acceleratorul grafic PowerVR G6200 tactat la 700 MHz, suport pentru redarea clipurilor în format 4K la 30 fps, suport pentru 4G / LTE, Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, bluetooth, GPS, radio FM etc.

Una dintre caracteristicile principale ale acestui procesor este dată de funcţia Super-Slow Motion. Prin intermediul acesteia, MediaTek MT6795 poate înregistra clipuri slow motion la 1080p cu 480 fps (la ora actuală cea mai bună înregistrare este făcută în format HD la 120 fps). Pentru a vă putea face o idee despre această funcţie, vă invit să vizionaţi un clip MediaTek destinat acesteia:

Abia aştept să se lanseze smartphone-uri cu acest procesor, deoarece compania MediaTek este foarte mândră de el şi sunt curios să văd de ce este capabil. Unii îl compară chiar cu octa-core-ul Qualcomm Snpadragon 810.