Software

Nu cred că există cititor gadget.ro care să nu audă de celebrul joc Candy Crush Saga. Cu siguranţă aţi văzut cel puţin o dată în transportul în comun o persoană care se joacă acest joc cu bombonele, însă nu cred că ştiaţi că anul trecut Candy Crush a adus companiei producătoare, King Digital, peste 1.3 miliarde de dolari din totalul veniturilor de 2.4 miliarde de dolari (peste 54% din totalul veniturilor).

Conform raportului financiar anual întocmit de către King Digital, Candy Crush a avut în fiecare lună o medie 9.8 milioane de utilizatori care au plătit cel puţin 1 dolar în aplicaţie, iar media banilor cheltuiţi / utilizator a fost de 20.21 dolari. După cum vă spuneam, în 2014 „gamerii” Candy Crush au cumpărat în aplicaţie diverse facilităţi care au cumulat uşor peste 1.3 miliarde dolari.

Restul de 46% din veniturile companiei au venit din celelalte jocuri lansate: Farm Heroes Saga, Pet Rescue Saga, Diamond Digger Saga, Bubble Witch 2 Saga, Pyramid Solitaire Saga, Papa Pear Saga, Bubble Witch Saga şi King Challenge.

candy crush

Sursa: MacRumors.com