Smartphone

Vă mai aduceţi minte de Meizu ? În urmă cu 6-7 ani acest producător de smartphone-uri se bătea pe piaţa locală cu Xiaomi, vânzările şi cotele de piaţă fiind destul de apropiate. Diferenţa dintre cele două companii a fost făcută în momentul în care s-a decis ieşirea pe piaţa globală.

Xiaomi a venit cu o strategie excelentă, devenind în prezent al treilea cel mai mare producător de telefoane inteligente, în timp ce Meizu s-a scufundat, vânzările sale anuale din prezent fiind sub 1 milion de unităţi.

Sunt şanse foarte mari ca în 2022 brandul Meizu să dispară de pe piaţă, acesta fiind scos la vânzare. Din fericire pentru companie există interes pentru ea, producătorul auto Geely, deţinătorul mărcilor Volvo, Lotus sau Polestar, fiind în pole position pentru achiziţie. Negocierele sunt avansate, astfel că tranzacţia are toate şansele de a se finaliza cu succes.

Geely are atât de multă încredere în această variantă, încât a creat o companie nouă denumită Xingji Times ce a atras deja angajaţi pe poziţii cheie de la ZTE, Xiaomi sau Oppo. Există deja şi o înţelegere cu Foxconn pentru partea de producţie efectivă.

La cum văd eu problema, tranzacţia este ca şi realizată. Faptul că abia acum a apărut în presa chineză această informaţie, nu face decât să ne confirme certitudinea achiziţiei.

Via: gsmarena.com