Software

Îi mai ştiţi pe cei de la Gionee ? În urmă cu ceva ani compania era principalul furnizor de smartphone-uri pentru Allview, însă în 2018 aceasta şi-a declarat falimentul. Chiar dacă în 2017 compania a fost al şaselea producător de smartphone-uri din China ca vânzări cu un total de 35 milioane unităţi comercializate la nivel global, managementul deficitar a pus pe butuci un business de mare succes.

Între timp brandul Gionee a revenit pe piaţă, însă scandalurile anterioare încă îl afectează la nivel de imagine. Din păcate cele mai noi veşti din China nu îi sunt deloc favorabile, un tribunal din această ţară confirmând că Gionee a integrat la un moment dat un troian pe 21.75 de milioane de device-uri.

Shenzhen Zhipu Technology Co. Ltd., o filială Gionee, a folosit o aplicaţie denumită Story Lock Screen pentru a implementa acest troian. Rolul său era acela de a aduce companiei venituri suplimentare din reclame şi activităţi tip malware de care utilizatorul nu avea habar. Compania a reuşit să câştige prin acest troian o sumă de aproximativ 4.2 milioane de dolari.

Vinovaţi au fost găsiţi totuşi angajaţii Xu Li, Zhu Ying, Jia Zhengqiang şi Pan Qi şi nu compania. Aceştia au primit între 3 ani şi 3 ani şi jumătate închisoare, cât şi o amendă de 30.000 de dolari fiecare.

Se pare că această practică este destul de comună în China în segmentul telefoanelor ieftine, zonă unde profitabilitatea per unitate este redusă.

Update: Poziția Allview pe acest subiect o găsiți aici

Sursa: gsmarena.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.