Hardware

Programul “Rabla pentru electrocasnice 2019” a intrat deja pe ultima sută de metri, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, anunţând că în câteva săptămâni acesta va fi disponibil cetăţenilor.

Comparativ cu ediţia de anul trecut, în 2019 vor fi incluse vouchere şi pentru televizoare sau maşini de spălat vase, iar bugetul va fi dublat (peste 40 milioane lei).

Iată cum vor fi acordate voucherele:

  • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 400 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
  • 300 lei pentru categoria frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere / combine frigorifice / lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++;
  • 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A;
  • 500 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A+.

Schimbul 1:1 se face doar pentru acelaşi tip de produs (nu poţi da un aparat de aer condiţionat vechi pentru a cumpăra o combină frigorifică). Cumpărătorul este obligat să predea aparatul vechi în momentul în care intră în posesia celui nou.

Se pot achiziţiona mai multe vouchere, însă nu mai mult de unul pentru fiecare categorie (poţi primi 3 vouchere dacă ai la schimb o maşină de spălat, un aer condiţionat şi un frigider la achiziţia de noi aparate din aceeaşi categorie).

Pentru a intra în posesia unui voucher, în momentul în care programul va începe trebuie să intri pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu unde vei putea găsi paşii necesari pentru înscriere.

„Aşa cum am promis anul trecut, încă de la lansarea primei ediţii a programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români. În plus, succesul foarte mare al ediţiei din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare”, a precizat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Sursa: afm.ro