Foto si Video

Samsung plusează în bătălia megapixelilor. A lansat două module: 48 și…, 64 Megapixeli.

Cei doi senzori se numesc:

  • ISOCELL Bright GW1 de 64 Megapixeli;
  • ISOCELL Bright GM2 de 48 Megapixeli.

În ambele situații se folosește un pixel de 0.8 microni și tehnologia Tetracell de la compania sud-coreeană. În low-light pot fi combinați 4 pixeli în unul singur pentru un plus de luminozitate și rezultate îmbunătățite (de la 64 Megapixeli se coboară la 16 Megapixeli, iar la cel de 48 Megapixeli se oprește la 12 Megapixeli), iar când lumina este bună se poate opta pentru întreaga pleiadă de megapixeli.

ISOCELL Bright GW1 suportă HDR și contrast dinamic de până la 120dB (similar cu ce oferă ochiul uman, 60 dB la un senzor convențional). În ignoranța mea credeam că doar sunetul se măsoară în dB. Înregistrează la 1080p cu până la 480 fps și dispune de detecție de fază cu algoritm îmbunătățit – Super PD.

Intră în producția de serie din a 2-a parte a lui 2019 și s-ar putea să le vedem integrate pe câteva modele pânp la sfârșit de an, în cel mai bun caz.

Sursa: Samsung.com

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.