dacia electrica gAuto

Renault a lansat luna trecută la Salonul Auto de la Shanghai prima sa maşină electrică destinată pieţei chineze: Renault City K-ZE. Acest model va costa în China echivalentul a 15.000 de euro, iar cele mai noi veşti din Franţa susţin că prima maşină electrică a celor de la Dacia va fi similară cu acest model Renault.

Modelul electric Dacia ar urma să fie lansat oficial undeva în 2021 şi va avea un preţ de aproximativ 20.000 euro. Dacă scădem cei 6000 de euro oferiţi de statul român la achiziţia unei maşini electrice, rezultă că în ţara noastră vom putea achiziţiona această maşină la un preţ de aproximativ 14.000 euro.

Dacia electrică ar urma să păstreze foarte mult din formatul actualului Renault City K-ZE, va avea o autonomie de 200 – 250 km, un timp de încărcare a bateriei la o priză normal de aproximativ 4 ore şi o viteză maximă de 105 km / h (utilă pentru oraş, inutilă pentru drum lung).

Iată câteva imagini cu Renault City K-ZE pentru a vă face o idee generală despre cum ar putea arăta prima maşină electrică Dacia:

Sursa: caradisiac.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.