gAuto

Lucrurile par a se mişca destul de repede după ce la sfârşitul săptămânii trecute ASF a luat decizia de a retrage autorizaţie Euroins, cel mai mare asigurator din România.

De teama unor creşteri foarte mari ale poliţelor RCA pe fondul ieşirii Euroins din piaţă, propunerea ASF de plafonare a preţurilor prinde contur, un proiect de HG fiind deja trimis la Guvern.

Care sunt principalele puncte ale acestui proiect ?

  • Plafonarea preţurilor poliţelor RCA la valoarea practicată de fiecare asigurator la 1 martie 2022 (dacă tarifele de la această dată sunt mai mari decât cele practicate la 1 martie 2023, atunci se va aplica cel mai mic tarif dintre cele două);
  • Plafonarea va fi implementată 6 luni de la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern;
  • Comisioanele brokerilor se limitează la maximum 8% din prima brută încasată;
  • Se plafonează costul cu înlocuirea maşinii avariate (la despăgubirile acordate de către asigurătorii RCA, pentru acoperirea costurilor de înlocuire temporară a vehiculului avariat cu un vehicul din aceeași clasă sau o clasă inferioară, calculul despăgubirii are în vedere un tarif ce nu poate depăși tariful mediu de închiriere publicat de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România).

Întreg proiectul de HG îl găsiţi aici. Momentan nu ştim dacă acest proiect va fi aprobat sub această formă sau cu modificări. Aşteptăm şi vedem.

Sursa: hotnews.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.