Atmosfera dintr-o încăpere este un factor care are un impact direct a stării tale. Într-o cameră în care e cald, simți că nu ai suficient aer și începi să ai o stare de moleșeală sau disconfort. Acest lucru este resimțit și mai puternic în timpul somnului, iar un somn bun este esențial pentru a avea energie pentru întreaga zi.

Cea mai populară metodă de a-ți îmbunătăți somnul și atmosfera din casă este instalarea aerului condiționat. Totuși, înainte să te decizi cu privire la achiziționarea unui aparat, trebuie să știi care sunt avantajele și dezavantajele. În acest articol vom vorbi mai pe larg despre aceste aspecte, cât și despre caracteristicile esențiale ale dispozitivului.

Tot ce trebuie să știi

  1. Avantaje

Aparatele de aer condiționat oferă o răcire rapidă și eficientă pentru încăperile din case ta. Acesta asigură confortul termic în zilele călduroase de vară. Un mare avantaj al acestui tip de aparat este modul de folosire. Majoritatea dispozitivelor sunt controlate dintr-o telecomandă, cu ajutorul căreia poți regla temperatura și puterea cu care aparatul funcționează. De asemenea, din ce în ce mai multe aparate au funcția de control al umidității. În același timp în care răcește, aparatul îmbunătățește calitatea aerului din cameră. Acest lucru face atmosfera mai plăcută. 

În ciuda faptului că este folosit cu preponderență vara, aerul condiționat poate fi folosit fără probleme pe tot parcursul anului, deoarece are și funcții de încălzire.

Totodată, aceste dispozitive au și funcția de filtrare a aerului. Sunt echipate cu filtre speciale care pot îndepărta particulele de praf, polen și alergeni din aer. Pentru persoanele care au alergii, această funcție este esențială. De asemenea, aerul filtrat și cu o umiditate potrivită crește productivitatea și contribuie la un somn mai odihnitor.

  1. Dezavantaje

Un mare dezavantaj, care te-ar putea face reticent cu privire la achiziționarea unui aparat este prețul acestuia. O mare parte din aparate au un preț ridicat, iar cele puțin mai ieftine au mai puține funcții sau o eficiență redusă. Totuși, prețul este justificat de confortul pe care îl oferă aerul condiționat. Un alt impediment este consumul de energie electrică. Aceste aparate sunt cunoscute pentru faptul că îți vor crește factura la energie. Pe de altă parte, dacă achiziționezi un aparat performant, costurile nu vor fi mari, deoarece acestea sunt create astfel încât să fie eficiente cu puțină energie.

Printre dezavantajele sau grijile pe care le ai atunci când folosești un dispozitiv de răcire al aerului este mentenanța. Nu trebuie să plătești un profesionist, însă trebuie să cureți filtrele periodic. De asemenea, unitatea trebuie întreținută regulat pentru a asigura o funcționare eficientă și pentru a evita probleme.

  1. Aspecte cărora trebuie să le acorzi atenție

Achiziționarea unui aparat de aer condiționat nu este o decizie tocmai ușoară. Trebuie să ai în vedere mai multe detalii pentru a te asigura că faci decizia corectă. În primul rând, trebuie să calculezi dimensiunea încăperii în care vrei să instalezi aparatul. Dacă achiziționezi un aparat inadecvat, răcirea nu va fi eficientă. Există mai multe metode prin care poți determina capacitatea necesară, însă metoda ușoară este să folosești un calculator de pe internet.

De asemenea, trebuie să te decizi cu privire la configurația apratului de răcire a aerului. Există o varietate de modele precum cel de perete, cel de fereastră/tavan sau cel portabil. Alege tipul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. 

Fii atent și la marca aparatului. Este foarte important să achiziționezi dispozitivul de la producători și distribuitori de încredere. O marcă populară este aerul conditionat Gree. Dispozitivele produse de ei sunt potrivite pentru o varietate de nevoi. Majoritatea aparatelor au o clasă energetică A++, ceea ce le face foarte eficiente. De asemenea, există mai multe opțiuni de capacitate. Unul dintre acestea este aparatul de aer condiționat 12000 BTU. Capacitatea de răcire respectivă reușește să asigure o atmosferă plăcută în încăperile de până la 35 mp.

Încearcă să cauți aparatele care au o perioadă de garanție inclusă. Este recomandat să faci acest lucru, deoarece în cazul unei defecțiuni, reparația dispozitivului va fi acoperită de cel care asigură garanția. De asemenea, anumite aparate au piese foarte costisitoare sau greu de găsit, iar cu ajutorul garanției îți va fi mai ușor să îl repari.

Totodată, citește recenziile de pe internet cu privire la diferitele modele. Cumpărătorii își expun experiența cu aparatul și părerea personală în acea rubrică, iar tu poți să îți ușurezi alegerea, dacă eficiența unui produs este garantată și de distribuitor, dar și de public.

Este esențial să dispui de mijloace pentru a gestiona condițiile de aer într-o încăpere în timpul sezonului cald. Aceasta va contribui la creșterea confortului și la ameliorarea calității aerului din spațiu, cu numai beneficii pentru buna ta stare și sănătate. Asigură-te să optezi pentru metoda de răcire care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Analizează bugetul disponibil pentru un astfel de dispozitiv și ia o decizie cugetată.

Acest material este susținut de către eMAG și nu a fost redactat de către echipa Gadget.ro. 

Categorii: arhiva

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.