Lansare seria iPhone 15 la iStyle (25) Smartphone

Imediat după prezentarea oficială a seriei iPhone 15, Emil a realizat două articole în care a pus specificațiile detaliate, dar unde a făcut și comparații între ce noutăți aduce noua gamă comparativ cu cea lansată anul trecut. Apple iPhone 15 și 15 Plus au avut parte de un material dedicat, în timp ce modele Pro s-au bucurat de un altul.

Eu avut ocazia să văd noile modele iPhone 15 cu ocazia prezentării din cadrul iStyle din AFI Cotroceni, primul magazin Apple Premium Partner deschis în țara noastră. Nu voi mai aduce în discuție diferențele dintre fiecare model iPhone 15 și cel corespondent din gama lansată în 2022, ci aș vrea să punctez rapid cum am simțit noile telefoane ale companiei din Cupertino, California.

Dacă la iPhone 15 și 15 Plus diferențele ca dimensiuni și greutate abia dacă pot fi observate, la 15 Pro și 15 Pro Max vă spun sincer că greutatea chiar se simte ca fiind mai redusă. Noul șasiu din titan, versus cel din oțel inoxidabil, reduce cu câte 19 grame din greutate la fiecare dintre cele două noi modele, iar asta nu e deloc de neglijat. iPhone 15 Pro mi se pare extrem de compact acum, chiar dacă în grosime este ceva mai „corpolent”. Este cu 0.4 mm mai gros, dar mai mic pe celelalte două direcții. Totuși, greutatea este cea care contribuie decisiv la senzația de smartphone cu adevărat compact.

La fel și pentru iPhone 15 Pro Max, care cântărește acum 221 grame. Este și o idee mai mic pe lungime și lățime, dar, aduce și el 0.4 mm în plus la grosime. Oricum, are per total un volum mai mic, iar greutatea este acum în norme, dacă mă pot exprima așa.

Șasiul din titan de la modelele Pro nu aș spune că se simte diferit la atingere, deși parcă nu mai aduce aceeași senzație pregnantă de rece, de metal brut. Aici poate contribui și faptul că, deși marginile sunt în continuare plate, muchiile (adică acolo unde șasiul se întâlnește cu ecranul, respectiv spatele) sunt acum ușor rotunjite. Astfel, nu mai simți telefoanele cumva „tăioase” în mână, ci se așează mai bine, mai natural.

Sigur că nu pot să nu amintesc de noile porturi USB-C, prezente pe oricare dintre cele patru modele ale gamei iPhone 15. Este o schimbare majoră, care totuși nu pot spune că influențează cu ceva designul, pe de-a-ntregul său.

Ce însă se vede de la depărtare, ca să zic așa, sunt marginile mult mai înguste din jurul ecranului. Ei bine da, aici chiar mi s-a părut că iPhone este mai arătos, mai actual, cumva mai potrivit pentru zilele noastre.

Sigur că la iPhone 15 și 15 Plus designul este în mod evident cu totul altul pentru partea frontală, întrucât decupajul Dynamic Island este prezent de anul acesta pe toată gama, nemaifiind rezervat strict versiunilor Pro.

Spatele, însă, nu a suferit modificări de design pentru niciunul dintre noile modele. Sincer, din această direcție nu cum să îți dai seama dacă este vorba despre cele mai noi Apple iPhone ori de generațiile 14, 13 sau chiar 12 în cazul Pro și Pro Max. 

Fiindcă experiența mea cu noile Apple iPhone 15 a fost de doar câteva minute cu fiecare, nu mai am prea multe de adăugat. Nu știu câți și-ar fi dorit un cu totul nou design, iar eu cred că Apple este mereu atent la ce-și doresc clienții companiei și, atât timp cât aceștia sunt încă atrași de aspectul deja bine înrădăcinat, nu au de gând să riște cu o abordare complet diferită.

Prețurile la precomandă pe eMAG le-am arătat deja, eu mai vin aici cu prețurile practicate de iStyle pentru fiecare model și versiune Apple iPhone 15:

  • Apple iPhone 15 – 4.699 lei cu 128 GB, 5.349 lei cu 256 GB și 6.599 lei cu 512 GB;
  • Apple iPhone 15 Plus – 5.449 lei cu 128 GB, 6.099 lei cu 256 GB și 7.349 lei cu 512 GB;
  • Apple iPhone 15 Pro – 5.999 lei cu 128 GB, 6.599 lei cu 256 GB, 7.899 lei cu 512 GB și 9.199 lei cu 1 TB;
  • Apple iPhone 15 Pro Max – 7.199 lei cu 256 GB, 8.499 lei cu 512 GB și 9.699 lei cu 1 TB.