Observ că este un trend în a lansa tastaturi de gaming pe dimensiuni compacte, iar Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed merge în această linie.

Da. Și mie mi se are că numele este destul de lung pentru o tastatură, dar Razer încearcă să puncteze la capitolul impresie artistică. Înțeleg că gama de tastaturi BlackWidow a debutat în 2010, are vechime în piață și a contribuit la ideea că Razer se pricepe la periferice premium.

Am extras câteva specificații din comunicat:

  • construcție din aluminiu;
  • tehnologia Razer HyperSpeed Wireless (2.4 GHz) și suport pentru Razer HyperSpeed Multi-device (dongle proprietar Razer ce permite conexiunea a mai multe dispozitive pe un singur USB);
  • conexiune pe 2.4 GHz, bluetooth (tranziție între până la trei dispozitive conectate) sau USB-C;
  • switch-uri Razer Mechanical pentru gaming (opțiunea de switch-uri liniare Yellow ce sunt și mai silențioase pentru că amortizoarele de sunet au fost îmbunătățite), taste ABS Doubleshot cu durată de viață de până la 80 milioane acționări;
  • iluminare Razer Chroma RGB cu 16.8 milioane opțiuni de culoare;
  • 5 profiluri cu stocare în cloud sau hibrid on-board;
  • N-key roll-over, mod de gaming și ultrapolling la 1000Hz.

Declarație oficială:

De la lansarea sa în 2010, gama BlackWidow reprezintă etalonul tastaturilor de gaming, iar această gamă a continuat să evolueze pe baza feedback-ului venit din partea comunității de utilizatori,” a declarat Alvin Cheung, Senior Vice President al diviziei de periferice din cadrul Razer. “De la debutul lui Razer Huntsman Mini, am primit nenumărate cereri din partea fanilor pentru o tastatură wireless compactă. Astfel a luat naștere Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed, o tastatură compactă, care beneficiază de avantajele tehnologiei fără fir, păstrând tastele esențiale atât pentru gaming, cât și pentru utilizarea cotidiană.”

Preț?

189.99 euro = aprox. 935 lei.

Adevărul este că pe tastatura Magic Keyboard am plătit în jur de 600 lei și nu are nici pe jumătate din tehnologiile aduse de către Razer pe BlackWidow V3 Mini HyperSpeed. Totuși, rămâne un produs scump și nișat.

Categorii: alte-gadgeturi

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.