Avem de-a face cu o mutare amplă din partea Glovo ce a încheiat un acord cu Delivery Hero în ce privește o parte dintre diviziile lor din Europa Centrală și de Est.

Glovo a cumpărat de la Delivery Hero:

  • foodpanda în România și Bulgaria;
  • Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina;
  • Pauza în Croația.

Valoarea tranzacțiilor se ridică la 170 milioane euro.

Achiziția FoodPanda din România are nevoie de acordul Consiliului Concurenței. Momentan, vor funcționa independent (politici de piață separate etc). Separat, Glovo a achiziționat Ehrana din Slovenia pentru o sumă ce nu a fost făcută publică.

Declarații oficiale:

Oscar Pierre, CEO și cofondator Glovo, a declarat: „Pentru strategia noastră pe termen lung, a fost dintotdeauna crucial să ne concentrăm pe acele piețe în care vedem oportunități clare de a fi lider și unde putem construi o afacere durabilă. Europa Centrală și de Est reprezintă o parte foarte importantă a acestui plan. Cei din această regiune au adoptat rapid platformele de livrare la cerere și suntem foarte încântați să ne consolidăm poziția și să ne întărim prezența în țările care continuă să arate un potențial enorm de creștere.”

Niklas Östberg, CEO și cofondator Delivery Hero, a declarat: „Delivery Hero a construit un business care a devenit lider în regiunea Balcanilor în ultimii ani. Cu toate acestea, având o mulțime de priorități operaționale de care să ne ocupăm, credem că Glovo ar fi mai bine poziționat pentru a continua să construiască o experiență de excepție pentru clienții noștri din această regiune.

Piața pentru aplicațiile de livrare mâncare a crescut spectaculos în timpul pandemiei generată de Covid-19. Pentru multe business-uri din horeca a fost gura de oxigen ce i-a ținut pe linia de plutire în această perioadă.

Glovo și foodpanda sunt printre cei mai importanți jucători. Faptul că Uber s-a retras cu Eats în 2020 de aici mi s-a părut o mișcare neinspirată. Glovo se va duela cu Bolt Food, Tazz de la eMAG și EatZZ.

Știați că Delivery Hero din Germania se află printre companiile ce a investit în startup-ul Glovo din Spania? Inclusiv în runda desfășurată în aprilie 2020.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.