Retelistica

RCS & RDS rămâne în continuare campioana la portări de numere de telefon. Conform celor de la ANCOM, în perioada ianuarie – octombrie 2019 peste 261.000 de români s-au purtat în reţeaua Digi Mobil şi peste 30.000 în reţeaua fixă RCS & RDS.

Observaţi că distanţa faţă de locul 2 ocupat de Orange este consistentă, peste 122.000 de numere. Este clar că Digi Mobil atrage în continuare prin preţurile mici, însă pentru ca aceste cifre să devină relevante, ar trebui ca ANCOM să publice şi o listă a numerelor pierdute de fiecare operator în parte. Am vedea clar astfel câţi clienţi reali se câştigă prin aceste portări.

Segmentul telefoniei fixe este unul destul de bizar. Deşi nimeni nu îl prea mai vrea, mai toţi operatorii îl bagă pe gât în abonamente. Nici aici RCS & RDS nu prea are adversar, diferenţa faţă de locul 2 este foarte mare, de peste 22.000 de portări.

În cei 11 ani de când există acest sistem al portărilor, peste 6.1 milioane de utilizatori s-au mutat cu numărul de telefon de la un operator la altul. Acest lucru ajută foarte mult deoarece obligă operatorii să vină în permanenţă cu oferte bune şi discount-uri atractive.

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.