Diverse

Luna trecută vă spuneam că aeroporturile şi companiile aeriene din Europa nu fac faţă solicitărilor, astfel că zilnic sunt anulate sute de zboruri.

Cu cât intrăm mai mult în perioadă de vârf a sezonului estival, cu atât situaţia devine mai dificilă. Din păcate Aeroportul Henri Coandă (cel mai mare din România) nu face notă discordantă, astfel că în perioada 30 iunie – 6 iulie a fost înregistrat un număr record de întârzieri şi curse anulate.

Conform reprezentanţilor Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), în perioada menţionată anterior au fost 957 de zboruri cu întârzieri mai mari de 30 de minute şi 56 de curse anulate.

Din cele 957 de zboruri cu întârzieri, WizzAir a avut 264 de zboruri (lider detaşat), Tarom 162 de zboruri, Ryanair 148 de zboruri şi Blue Air 99 de zboruri. Din cele 56 de zboruri anulate, WizzAir a avut 23 de zboruri, Ryanair 6 zboruri şi Tarom 4 zboruri.

Gândiţi-vă că dintr-un total de 2357 de zboruri operate pe aeroport în perioada 30 iunie – 6 iulie, peste 40% au avut întârzieri de peste 30 de minute. Cam mult aş spune.

Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat că întârzierile au fost generate de cauze precum rotația aeronavei sau a echipajului, restricțiile pe rută, lipsa echipajului (piloți sau însoțitori de bord) sau a aeronavei, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase, facilitățile de aeroport sau defecțiuni ale aeronavei.

Deci, pe unde plecaţi în vacanţa de vară ?

Sursa: agerpres.ro