Software

Xiaomi este un producător care a crescut foarte frumos în ultimii ani, însă de fiecare dată software-ul nu a ştiut cum să pună în valoare un hardware foarte echilibrat.

MIUI-ul a fost mai tot timpul o interfaţă problematică, parcă ultima versiune, MIUI 14, mai spălând ceva din păcate. Echipa ce a stat în spatele MIUI 14 a optimizat tot ce se putea optimiza, compania afirmând că cea mai recentă variantă este cu 60% mai eficientă decât generaţia anterioară.

Şi totuşi s-ar părea că Xiaomi este conştientă că MIUI-ul nu este chiar tocmai ce trebuie şi ne pregăteşte o surpriză. Conform unor zvonuri de prin China, compania se află în plin proces de dezvoltare a interfeţei MIOS. Aceasta a apărut într-o captură de ecran ca fiind în fază Alpha cu un build din 5 noiembrie 2022.

Prea multe nu se cunosc la acest moment, unele voci sugerând chiar că Xiaomi ne pregăteşte ceva în genul HarmonyOS a celor de la Huawei (s-ar încerca o îndepărtare de Google). Rămâne de văzut dacă se va întâmpla aşa ceva, Xiaomi şi Google având în general o colaborare destul de sănătoasă (nu m-ar mira totuşi să se întâmple aşa ceva, disputa economico-politică între SUA şi China se acutizează de la an la an).

Sursa: gizchina.com

Categorii: softwarexiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.