Software

În vara acestui an Meta (cunoscută anterior drept Facebook) a lansat reţeaua socială de microblogging Threads, una care rivalizează direct cu Twitter.

Din păcate utilizatorii din Uniunea Europeană nu pot accesa încă Threads la nivel oficial, asta deoarece Meta şi Uniunea Europeană nu par a fi încă compatibile când vine vorba de reglementările legate de privacy (Meta foloseşte la comun datele utilizatorilor, în timp ce legislaţia comunitară interzice acest lucru)

Şi totuşi, se pare că între cele două entităţi s-ar fi ajuns la un numitor comun, surse din domeniu susţinând că Threads se va lansa oficial în Uniunea Europeană luna aceasta. Conform surselor, pentru a respecta reglementările, Meta va oferi utilizatorilor posibilitatea de a folosi reţeaua socială fără a fi obligaţi să îşi deschidă cont, practic doar pentru a vizualiza postările altora.

De asemenea, cei care îşi vor crea un cont, vor avea posibilitatea să îl închidă oricând fără alte limitări (până de curând utilizatorii nu puteau să îşi închidă contul de pe Threads fără a-l închide şi pe cel de pe Instagram cu care era asociat).

Se pare că Threads are în prezent undeva între 70 şi 80 de milioane de utilizatori activi lunar, iar prin deschiderea pieţei europene, Meta se aşteaptă la un plus de cel puţin 40 de milioane de utilizatori. Mark Zuckerberg îşi doreşte să ajungă cu această reţea socială de microblogging la peste 1 miliard de utilizatori activi în următorii ani.

Sursa: wsj.com