Retelistica

Orange ne anunţă că începând de săptămâna aceasta alte două oraşe vor fi acoperite cu tehnologie 5G – Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc.

În prezent Orange 5G este disponibilă în următoarele oraşe din ţară: Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Suceava, Sibiu, Arad, Bacău, Brașov (inclusiv Poiana Brașov), București (acoperit 100% 5G), Craiova, Cluj-Napoca, Constanța (inclusiv stațiunea Mamaia), Iași, Timișoara, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popești-Leordeni și Predeal.

Cu viteze maxime de până la 1.2 Gbps la download şi viteze medii de 600 Mbps, rețeaua Orange 5G poate să ofere utilizatorilor o experienţă similară celei furnizată de internetul prin fibră optică și deschide noi oportunități pentru dezvoltare în zona de inovație și cercetare.

Dezvoltarea rețelei 5G vine în contextul angajamentului pe care Orange îl are pentru accelerarea transformării digitale în România. În urma licitației de spectru organizată de ANCOM în luna noiembrie, Orange a devenit operatorul din România cu cel mai mare portofoliu de spectru și cele mai mari investiții în infrastructura de rețea, taxele de licență pentru achiziționarea acestor drepturi ridicându-se la 264.6 milioane de euro. Astfel, spectrul dobândit va contribui, în următorii 25 de ani, la dezvoltarea celor mai noi tehnologii precum 5G, dar și la inovații viitoare în comunicațiile mobile naționale, care vor oferi clienților servicii performante, acoperire și conectivitate la cele mai înalte standarde.