Diverse

O nouă săptămână, o nouă propunerea din partea Uniunii Europene. Dacă până acum am discutat despre portul unic USB-C, despre noile etichete energetice sau despre reţeaua europeană de sateliţi pentru internet, în cele ce urmează vom detalia o altă posibilă şi foarte probabilă lege.

Reprezentanţii Uniunii Europene propun de această dată ca mai toate dispozitivele, de la smartphone-uri, tablete şi laptopuri, până la maşini electrice, să aibă baterii ce pot fi schimbate cu uşurinţă de oricine.

Proiectul de lege urmează a fi pus în dezbatere, iar dacă va fi aprobat în forma sa actuală, peste câţiva ani (mai exact la trei ani şi jumătate de la adoptare) am putea iar să ne înlocuim singuri bateriile de la telefoane sau chiar de la viitoarele maşini electrice pe care încă nu le avem.

O altă obligaţie propusă în acest proiect de lege este aceea ca toate bateriile să aibă etichete cu coduri QR care prin scanare să prezinte utilizatorilor informaţii precum capacitatea, performanţa, durabilitatea, compoziţia chimică şi simbolul pentru sortare deşeuri. Acumulatorii vor avea inclusiv un paşaport digital cu informaţii legate despre modelul bateriei.

Prin această lege se doreşte o standardizare care să permită colectarea mult mai uşoară a acumulatorilor uzaţi, o reciclare rapidă şi eficientă.

Cum vă sună o astfel de propunere ?

Sursa: gsmarena.com