Xiaomi Robot Vacuum X10+ (1) Accesorii inteligente

Cu ocazia evenimentului de lansare a gamei Mi 12T și Mi 12T Pro, acolo unde au fost prezentate inclusiv tableta Redmi Pad și brățara Smart Band 7 Pro, Xiaomi a adus în lumina reflectoarelor și unul dintre cele mai performante aspiratoare robot.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ este un model cu adevărat de top, ce integrează unele dintre cele mai capabile soluții de curățare automată disponibile la ora actuală. În primul rând trebuie spus că stația complet automată, acolo unde aspiratorul se întoarce când și-a terminat treaba, poate goli recipientul de praf pe care robotul l-a adunat, poate alimenta nu doar cu energie electrică bateria aspiratoului, dar și umple cu apă recipientul pentru spălare. Mai mult, stația are și funcție de spălare a celor două mopuri, pe care apoi le și usucă prin intermediul unei rezistențe electrice.

Xiaomi Robot Vacuum X10+

În ceea ce privește aspiratorul robot, acesta este prevăzut cu o multitidine de senzori spre a înțelege pe cât se poate de bine spațiul din jurul lui. Sunt senzori anti cădere (ce simt dacă aparatul este pe marginea unei trepte), senzori ultrasonici, senozri LDS – Laser Direct Structuring, senzori liniari laser, cameră video cu capabilități AI, senzor pentru margine, senzor pentru a determina dacă roțile sunt pe podea, precum și senzor pentru presiunea aerului (măsoară dacă presiunea pe conductele de aspirare este optimă).

Xiaomi Robot Vacuum X10+

Cu toți acești senzori, Xiaomi Robot Vacuum X10+ detectează orice obstacol din fiecare cameră, pentru care realizează o hartă 3D în amănunt. Celor ce-și fac probleme privind intimitatea, Xiaomi le garantează că produsul a fost testat de TUV Rheinland și că a primit certificarea privind siguranța datelor personale.

Nu putem încheia prezentarea fără să vorbim și despre cum poate curăța suprafețele acest robot. Forța de aspirare se pare că este de până la 4000 Pa, cu două perii rotative în partea frontală și una în zona de aspirație.

Xiaomi Robot Vacuum X10+

Pentru funcția de spălare, cele două capete mop se rotesc continuu și sunt umezite constat cu apa din rezervor. Aceste două pad-uri sunt cu fire lungi din microfibră și se pot ridica de pe podea atunci când robotul urcă pe un covor, spre a nu umezi această suprafață.

Xiaomi Robot Vacuum X10+

Cu astfel de specificații, Xiaomi Robot Vacuum X10+ nu avea cum să fie ieftin, iar prețul recomandat pentru acest produs este de 899 Euro. Disponibilitatea pe piața locală urmează a fi anunțată ulterior de Xiaomi.