Diverse

Am văzut că articolele despre achiziţia celor 32 de avioane F-16 din Norvegia a atras foarte multe vizualizări, iar în cele ce urmează vă detaliem o altă informaţie din aceeaşi zonă de interes.

S-ar părea că România vrea să cumpere submarine din Franţa. Bine, mai vrem şi elicoptere de la aceeaşi sursă, însă noutatea absolută este dată de submarine. Conform spuselor lui Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naţionale, vorbim de submarine de generaţie nouă din clasa Scorpene, unele care noi costă în medie 500 de milioane de euro (depinde de configuraţie şi lungime).

În 2018 se estima că România are nevoie de cel puţin 3 submarine, astfel că nu mare ne-ar fi mirarea ca o eventuală tranzacţie să se învârtă în jurul acestui număr.

„Noi am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul Apărării din Franța pentru un viitor proiect pentru care am început deja demersurile pentru a îl duce în Parlament. Este vorba de un proiect legat de submarine Scorpene și de elicoptere. E o scrisoare de intenție pe care am făcut-o cu Guvernul francez. Avem în vedere acest program în viitor pe care încercăm să îl fundamentăm”, a precizat ministrul Vasile Dîncu.

Personal nu îmi sună rău o astfel de achiziţie, o ţară cu ieşire la mare şi cu un pericol uriaş la graniţe ar trebui să aibă neapărat submarine. Şi fregate, crucişătoare, corvete, distrugătoare, puitoare de mine şi tot ce mai este necesar.

Sursa: defenseromania.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.