Diverse

MWC Barcelona este cel mai mare târg de tehnologie la nivel european şi unul dintre cele mai importante la nivel global. Ediţia de anul acesta se va organiza în perioada 26 – 29 februarie, iar la faţa locului vor fi şi colegii mei Darius şi Emil ce vor aduce cele mai interesante noutăţi tehnologice.

Dacă presa românească va fi reprezentată de mai mulţi bloggeri şi ziarişti tech, nu acelaşi lucru îl putem spune şi despre companiile tech din ţara noastră. Din păcate, pentru prima oară din 2011 încoace, România va lipsi de la târgul de tehnologie catalan.

În mod normal participarea delegaţiei româniei este susţinută de ARICE (Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior), care funcționează în subordinea Guvernului. Aceasta decontează cheltuielile legate de plata suprafeţei închiriate, construcţia standului și suportă 50% din cheltuielile privind transportul și cazarea pentru un reprezentant al fiecărei companii participante.

România ar fi fost reprezentantă de 19 companii importante, printre care şi Allview sau Lasting Software.

Din păcate, deşi initial a fost confirmată participarea ţării noastre, acest lucru nu mai este posibil din cauza unor sincope financiare la nivelul ARICE (se pare că nici la această oră ARICE nu are aprobat în totalitate bugetul de 1.63 milioane lei fără TVA alocat acestui eveniment).

Daniel Giurea, directorul filialei Timișoara de la ARIES (Asociația Română pentru Industria Electronică și Software), susţine că suplimentar acestor probleme financiare, ARICE a dat dovadă şi de foarte multă neseriozitate. Acesta afirmă că deşi reprezentanţii statului ştiau de acest eveniment de luni bune, abia pe 6 februarie au reuşit să finalizeze contractul, astfel că timpul de amenajare al standului ar fi fost insuficient.

Mai multe detalii pe subiect găsiţi la sursă, însă cam aceasta este pe scurt povestea neparticipării României la MWC Barcelona 2024.

Sursa: economica.ro