Diverse

THE VR CINEMA este primul cinematograf de realitate virtuală din România şi unul dintre puţinele din lume la ora actuală. Investiţia în acest cinematograf s-a ridicat la 150.000 euro, iar experienţa VR este una ce durează aproximativ 30 de minute.

Noul cinematograf este deschis în Veranda Mall (Bucureşti), are o capacitate de 15 locuri, include 17 filme grupate pe patru categorii: documentare, comedii, călătorii şi science fiction, iar pentru o experienţă VR completă, scaunele au o mobilitate de 360 de grade. THE VR CINEMA este deschis zilnic între orele 14:00 – 22:00 în timpul săptămânii şi 11:00 – 22:00 în weekend, iar preţul unui bilet este de 25 lei (20 lei cu discount).

Deborah Chen, fondatoarea THE VR CINEMA, a declarat că: „Odată cu lansarea primului cinema VR din România ne dorim să aducem curiozitatea de a încerca această experienţă tuturor, nu doar tinerilor, dar şi copiilor, bunicilor şi tuturor celor care, până acum, nu au avut oportunitatea de a descoperi minunata lume a VR-ului. Realitatea virtuală este considerată drept cel mai inovator mijloc de comunicare, ca urmare a capacităţii sale fără precedent de a asigura experienţe şi de a pune în practică idei curajoase. Filmele de realitate virtuală au o putere  incredibilă de a crea empatie şi de a stimula acţiunea şi imaginaţia.

Ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să ia contact cu această tehnologie. În următorii ani, VR-ul va aduce schimbări majore în societatea noastră. De exemplu, realitatea virtuală poate fi utilizată în scop educaţional, oferindu-le elevilor posibilitatea de a învăţa mai rapid şi mult mai interactiv decât până acum. Imaginaţi-vă o lecţie de geografie în cadrul căreia elevii au ocazia de a merge pe gheaţa din Antarctica în timp ce învaţă despre calotele glaciare. Acestea pot fi o serie de experienţe foarte intuitive şi reale.”

Sursa: agora.ro