Diverse

În toamna anului trecut Sameday anunţa lansarea primului său easybox autonom energetic. Acesta este alimentat 100% din energie solară.

La nici patru luni distanţa Sameday ne informează că reţeaua sa de lockere prietenoase cu mediul include 10 unităţi în oraşe precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Constanţa, Braşov şi Sibiu.

Easybox-urile cu impact minim asupra mediului sunt dotate cu panouri solare fotovoltaice și nu necesită branșament la rețeaua electrică. Acestea funcționează fără energie electrică clasică, iar bateria internă care stochează energia solară permite ca lockerele să fie utilizate și în zilele înnorate, furnizând energia necesară conectării automate la rețeaua Sameday.

Fiind independente energetic, automatele easybox dotate cu panouri solare generează economii de energie electrică de aproximativ 500 kwh / lună, echivalentul consumului lunar a două gospodării medii sau a 85 de frigidere medii, clasa A+++.

“La Sameday știm că aportul fiecăruia dintre noi este important și că, făcând pași mici, putem contribui la crearea unui mediu mai bun, sustenabil. De aceea, zona verde joacă un rol important în strategia noastră pe termen mediu și lung. Este modalitatea noastră de a răspunde atât nevoilor clienților de astăzi, cât și ale celor din viitor. În următorul an, ne dorim să creștem numărul de easybox-uri cu consum 0 de energie electrică și suntem în continuare în căutare de noi parteneri și locuri de instalare.”, a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday.

Ca strategie pe termen lung, Sameday își propune ca serviciul de livrare OOH să devină un proiect cu zero emisii de carbon, prin transformarea tuturor easybox-urilor în lockere independente energetic, completate de livrarea cu mașini electrice. Astfel, eforturile companiei se concentrează atât spre protejarea mediului, cât și spre a inova și extinde serviciile pentru clienți.

Obiectivul Sameday este ca peste 10% dintre lockerele montate anul acesta, în România, să fie 100% verzi, urmând ca acest procent să crească gradual, anual. Reţeaua este formată în prezent din peste 2700 de easybox-uri, dar până la sfârşitul lui 2022 aceasta va depăși 4500 de unităţi.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.