gAuto

Statul român se va implica direct în piaţa de asigurări, inclusiv cele de tip RCA, prin intermediul CEC Bank.

Banca a primit undă verde din partea Ministerului de Finanţe de a intra pe această nouă piaţă prin intermediul unei noi societăţi ce se va numi CEC Asigurări. Reprezentanţii CEC Bank au declarat că vor fi necesare cel puţin şase luni până când noua companie va deveni operaţională, astfel că primele poliţe le-am putea încheia cel mai probabil de prin 2023.

CEC Asigurări va oferi o gamă largă de asigurări, de la poliţe RCA şi CASCO, până la asigurări de locuinţe sau alte bunuri. Românii vor putea face astfel asigurări în cele peste 1000 de unităţi teritoriale ale CEC Bank.

După falimentul City Insurance, piaţa asigurărilor RCA are nevoie de noi jucători. Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF pe zona asigurărilor, a declarat că “Se tot vorbeşte de intrarea CEC Bank pe zona asigurărilor. Vom face toate eforturile ca în momentul în care vom avea toată documentaţia depusă, să putem să dăm drumul unei astfel de societăţi în piaţă şi nu pentru a încerca să intre cu preţuri de dumping, dar încă un jucător în plus înseamnă încă un factor de dispersie a riscurilor.”

Sursa: zf.ro