Telefoane Mobile

Cel mai mare producător global de telefoane inteligente nu o duce foarte bine, iar acest lucru se observă din vânzările din ce în ce mai scăzute. Dacă se păstrează evoluţia actuală a pieţei, analiştii susţin că până la sfârşitul lui 2019 Huawei va depăşi Samsung ca număr de telefoane vândute la nivel mondial. Este clar că producătorul sud-coreean va schimba ceva, tocmai de aceea nu cred că Samsung va pierde primul loc în acest an.

2019 începe cu anunţul închiderii fabricii de smartphone-uri de la Tianjin, China. Unitatea era capabilă să producă peste 36 milioane de unităţi / an, însă era cea mai mică şi mai slab tehnologizată fabrică a companiei. Din cei 2600 de angajaţi, peste 90% (aproximativ 2340) au acceptat să îşi semneze demisia şi să primească salarii compensatorii, iar restul au fost mutaţi în alte fabrici ale grupului din China.

Samsung rămâne astfel cu doar 4 unităţi de producţie destinate exclusiv smartphone-urilor: Huizhou (72 milioane unităţi / an) în China, Noida (120 milioane unităţi / an) în India şi două fabrici în Vietnam (240 milioane unităţi / an).

Sursa: gizchina.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.