Telefoane Mobile

Apple a anunţat că în perioada 1 octombrie – 29 decembrie 2018 a avut vânzări de “doar” 84 miliarde de dolari, în condiţiile în care estimările companiei erau de 89 – 93 miliarde de dolari. În urma acestui anunţ acţiunile Apple au scăzut fulgerător, iar compania a ajuns pe locul 4 în topul celor mai valoroase companii din lume.

HTC a anunţat şi ea veniturile pe decembrie 2018 şi implicit veniturile anuale. Cu o scădere de 66.36% comparativ cu decembrie 2018, compania taiwaneză a vândut luna trecută de doar 44 milioane dolari. Deşi decembrie este luna cadourilor şi toată lumea se laudă cu vânzări consistente, HTC a realizat “performanţa” de a obţine venituri cu 8% mai mici decât în noiembrie 2018.

Pe întreg anul, HTC a avut vânzări totale de 770 milioane de dolari. Într-un trimestru slab cum a fost cel proaspăt încheiat, Apple a avut o medie a vânzărilor de 933 milioane de dolari / zi, de aceea putem afirma că HTC a vândut într-un an cât Apple într-o zi mai proastă.

Chiar şi în aceste condiţii absolut dezastruoase, HTC nu renunţă la producţia de telefoane inteligente şi pregăteşte deja câteva noutăţi pentru începutul lui 2019.

Sursa: phonearena.com

Categorii: htc

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.