Accesorii inteligente

Să salvăm planeta, au zis ! Să ne îngrijim de natură, au zis ! Să reducem poluarea, au zis ! Da, aşa au zis toţi producătorii de smartphone-uri care au renunţat la încărcătoarele din pachetele de retail. Dar oare aşa să fie ?

Parţial, au şi ei ceva dreptate, însă cu siguranţă acela este doar vârful aisbergului. Realitatea ne spune şi altceva şi anume că accesoriile sunt din ce în ce mai scumpe. Cele originale, desigur. Cel mai recent exemplu vine de la Samsung, companie care a lansat Samsung EP-T5020, un încărcător dual de 50W. Acesta are două porturi USB-C, deci se pot încărca simultan două device-uri.

Toate bune şi frumoase până la preţ. Samsung EP-T5020 are un preţ recomandat în Europa de 69.90 euro, adică undeva la 350 lei. Da, da, chiar atât. Cu banii ăştia poţi cumpăra un Xiaomi Redmi A2 sau un Motorola Moto E13, unele care mai vin şi cu încărcător în standard. Ambele sunt low-cost sau chiar ultra low-cost, dar sunt totuşi smartphone-uri.

Foarte probabil Samsung EP-T5020 are acest preţ doar pentru a avea de unde să se scadă în viitoarele aşa zise campanii de reduceri.

Sursa: twitter.com/rquandt