Telefoane Mobile

Lisa Neilson din Marea Britanie a descoperit un bug pe Samsung GALAXY S10. Este vorba despre cititorul de amprentă ultrasonic ce funcționează defectuos cu un anumit tip de ecran de protecție.

De fapt, cititorul permite deblocarea cu o amprentă neînregistrată.

Samsung a intervenit rapid și a precizat că sunt preocupați de această situație și vor livra un update software spre a rezolva acest bug. Între timp, ei recomandă folosirea accesoriilor originale (folie de protecție de la Samsung și nu de la alte companii).

Nu a fost precizat și un orizont de timp, dar cred că va sosi la pachet cu următorul patch firmware ce va încorpora și cele mai noi date de securitate Google pentru Android.

Bineînțeles, sunt și alte soluții spre a securiza smartphone-ul pe lângă amprentă (recunoaștere facială, parolă alfanumerică, PIN etc).

Apple mizează exclusiv pe recunoașterea facială în cazul dispozitivelor sale, dar și acolo sunt situații în care senzorul IR poate fi păcălit. Cititorul de amprentă optic sau ultrasonic aflat sub ecranul telefonului este o soluție de compromis. Se întâmplă să nu funcționeze cu anumite folii sau când sunt urme de grăsime lăsate de deget. Nu mi se pare a fi la fel de rapid precum cititorul clasic poziționat la bază sau pe spate.

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.