Smartphone

În urmă cu doar câteva zile vă scriam despre problemele destul de serioase pe care le-au întâmpinat unii review-eri după doar câteva ore de testare a primul smartphone pliabil din lume: Samsung GALAXY Fold.

Producătorul sud-coreean şi-a dat seama că (probabil) a lansat un produs mult prea devreme doar pentru a lua faţa celor de la Huawei, însă se pare că această grabă nu a permis inginerilor Samsung să treacă noul device prin toate testele de calitate posibile.

Sub lumina tuturor evenimentelor din ultima perioadă, dar şi în urma analizelor făcute intern, Samsung a luat decizia de a amâna lansarea comercială a modelului Samsung GALAXY Fold. Telefonul va suferi câteva îmbunătăţiri, iar utilizatorii vor primi instrucţiuni clare de utilizare a terminalului.

Declaraţia oficială Samsung este grăitoare:

„De curând am prezentat o nouă categorie de dispozitive mobile: smartphone-uri care folosesc noi tehnologii şi materiale pentru a realiza un display destul de flexibil pentru a putea fi pliat. Suntem încurajaţi de entuziasmul din jurul lui Galaxy Fold.

În timp ce mulţi review-eri au împărtăşit cu noi potenţialul pe care l-au văzut, alţii ne-au arătat că dispozitivul are nevoie de îmbunătăţiri pentru a asigura cea mai bună experienţă de utilizare posibilă.

Pentru a putea evalua feedback-ul şi pentru a rula mai multe teste interne, am decis să amânăm lansarea lui Galaxy Fold. Plănuim să anunţăm o nouă dată de lansare în următoarele săptămâni.

Primele investigaţii referitoare la problemele display-ului au arătat că există posibilitatea ca acestea să fie asociate cu impactul în partea de sus şi de jos în zona balamelei, unde care acesta este expus. A existat de asemenea o instanţă unde alte substanţe găsite în interiorul dispozitivului au afectat performanţa display-ului.

Vom lua măsuri noi pentru a îmbunătăţi protecţia ecranului. Vom îmbunătăţi modul de îndrumare pentru utilizatorii noi, cu metode clare în care să protejeze şi să folosească display-ul, inclusiv cu informaţii despre stratul protector, pentru a ne asigura că utilizatorii vor primi o experienţă de utilizare cât mai bună de la Galaxy Fold.

Punem preţ pe încrederea pe care clienţii noştri ne-o conferă, ei fiind întotdeauna prioritatea noastră. Compania Samsung este hotărâtă să lucreze în strânsă legătură cu ei şi cu partenerii noştri pentru a împinge industria înainte. Dorim să le mulţumim pentru răbdare şi pentru înţelegere.”

Dacă totul decurge normal, tot Huawei va avea în piaţă primul smartphone pliabil. Nu degeaba avem în popor proverbul „Graba strică treaba.”

Sursa: gsmarena.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.