Diverse

Cu o cotă de piaţă de sub 1% în China şi cu vânzări în scădere la nivel mondial, Samsung este obligată să schimbe strategia din mers pentru a reduce o parte din costuri.

Conform presei din Coreea de Sud se pare că Samsung va închide până la sfârşitul anului 2018 una din cele două fabrici de smartphone-uri din China. “Norocoasa” este fabrica din Tianjin, unitate capabilă să producă anual peste 36 milioane de unităţi. Chiar dacă un oficial al companiei a încercat să detensioneze situaţia afirmând că o decizie finală nu a fost luată încă, presa de specialitate pare a fi sigură de închiderea celei mai mici fabrici din portofoliul producătorului sud-coreean.

Samsung va rămâne astfel cu doar 4 unităţi de producţie destinate exclusiv smartphone-urilor: Huizhou (72 milioane unităţi / an) în China, Noida (120 milioane unităţi / an) în India şi două fabrici în Vietnam (240 milioane unităţi / an).

Sursa: reuters.com

Categorii: samsung

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.