Tablete

Seria de tablete premium Samsung Galaxy Tab S8 a fost lansată anul acesta în luna februarie. Actuala generaţie de tablete flagship este formată din 3 modele – Samsung Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Plus şi Galaxy Tab S8 Ultra.

În mod normal în 2023 producătorul sud-coreean ar fi trebuit să aducă seria Samsung Galaxy Tab S9, una ce foarte probabil va fi formată tot din 3 device-uri. Se pare totuşi că Samsung va amâna această lansare până în 2024, iar motivul ce stă în spatele acestei decizii este destul de simplu: cererea de tablete este mult în scădere.

Relaxarea condiţiilor de trai de după pandemia COVID-19 a adus copiii înapoi în şcoli, angajaţii înapoi la birouri, oamenii înapoi în parcuri etc., astfel că nevoia de a sta în casă mai mult decât trebuie, a dispărut. De aici rezultă şi nevoia în scădere de gadget-uri de dimensiuni mari.

Un alt exemplu ce justifică cererea redusă de tablete este şi situaţia economică globală. Aceasta este una imprevizibilă, costul vieţii a crescut destul de mult, astfel că oamenii îşi redirecţionează resursele financiare către alte priorităţi.

Întreaga piaţă de tablete ar putea scădea anul acesta cu până la 8 – 10%, asta dacă nu se întâmplă ceva minuni în ultimele trei luni.

Sursa: sammobile.com